Opis
Ukończyła studia magisterskie na Wydziale Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji w Szkole Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie (specjalizacja – dietetyka) oraz Studia Podyplomowe Poradnictwa Żywieniowego i Dietetycznego. Jest członkiem Polskiego Towarzystwa Dietetyki (oddział warszawski) i Polskiego Towarzystwa Diabetologicznego. Zajmuje się opieką dietetyczną pacjentów z: • nadwagą i otyłością • insulinoopornością • stanem przedcukrzycowym • cukrzycą typu 1,2 i inne typy • chorobami tarczycy (niedoczynność, nadczynność tarczycy, choroba Hashimoto) • chorobami układu krążenia (nadciśnienie tętnicze, dyslipidemie itp.) • hiperurykemią i dną moczanową • reumatoidalnym zapaleniem stawów • chorobami układu pokarmowego (refluks, choroba wrzodowa żołądka i dwunastnicy, przewlekle zapalenie trzustki, stłuszczenie wątroby, zaparcia i biegunki) • chorobami zapalnymi jelit (choroba Leśniowskiego-Crohna i wrzodziejące zapalenie jelita grubego). Stale poszerza swoją wiedzę i doskonali umiejętności zawodowe na licznych konferencjach naukowych i kursach. W swojej pracy zwraca szczególną uwagę na indywidualne podejście do pacjenta i przyjazną atmosferę w trakcie konsultacji.
Doświadczenie
• prywatna praktyka Poradnictwo Dietetyczne • konsultacje dietetyczne w placówkach medycznych • Mazowiecki Szpital Bródnowski
Wykształcenie
• studia magisterskie na Wydziale Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji – Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego (specjalizacja dietetyka) • studia podyplomowe Poradnictwa Żywieniowego i Dietetycznego – Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego • Poradnictwo Dietetyczne – postępy w żywieniu człowieka – Instytut Żywności i Żywienia (obecnie Narodowy Instytut Zdrowia Publicznego PZH-PIB
Informacje
Mgr Katarzyna przyjmuje w przychodni MediUSG na Bemowie.